viivästyksiä ja yllätyksiä

ei remontti ole remontti, ellei asioita mene inhottavalla tavalla pieleen. ensimmäinen takaisku tuli hölynpölyn muodossa. joku talon edellisistä omistajista oli suuressa viisaudessaan ruiskuttanut sitä monestakin paikasta talon seinien väliin, mikä oli tietysti aiheuttanut ongelmia ja vetoisuutta. koska haluttiin vähentää lämmityskustannuksia (sähkölämmitteinen talo, arvioitu sähkölasku 2000 e/vuosi!), piti suunnitella laittavansa lisäeristys taloon. näin ollen piti tarkistaa miltä seinien välissä näyttää. kesällä ei voi oikein lämpökameralla kuvata, sillä lämpötilaerot eivät ole kyllin suuria että se paljastaisi mahdollisia vuotokohtia ym. näin ollen oltiin vaan reippaita ja avattiin seinä ja kurkattiin sisään. paras kohta tehdä tämä on ikkunan alta, kuulemma. näin sitten teimme:



kohdasta otettiin sitten kaikki ylimääräinen pois ja laitettiin pellavaa sisään. sitten jatkettiin koolaamista (joka oli jo tässä vaiheessa aloitettu, heh..) ja pistettiin pellavaa seinään ja gyprocit päälle.



yllä näkyvään vaiheeseen ollaan päästy 6.10.2009 mennessä. eli hitain remontti ikinä ;)

sama seinä 6pv myöhemmin:



sain kuitenkin kahdeksan päivän aikana itse laitettua sinne kitit. niitä ei kuitenkaan ole vielä tähän päivään mennessä hiottu/uudelleenkitattu saatikka seinää maalattu.



keittiön kanssa tuli tietynlaisia jännittäviä uusia mutkia matkaan: joulukuun pakkasten aikaan talon sisälämpötila tipahti alakerran eteisessä -4 asteeseen. muutenhan se ei haittaisi, mutta kun vedet olivat päällä ja talon ainoa vesiputki kulkee juurikin sielläpäin..... näin ollen se halkesi, ja aiheutti pienen vuodon vessan ja keittiön väliseen seinään. avatessamme seinään huomasimme että tilaan oli vanhastaan sattunut jonkun asteinen vesivahinko, ja puruista osa oli jo valmiiksi homeessa.. tämä ei tosin itselleni tullut yllätyksenä, sillä olin katsonut kriittisesti vessan lattiaa ennen ostamista.

Kommentit